Avrupa Birliği projemiz “Güvenli Bir Hayat Var!” ın eğitici eğitimleri 4-5 Kasım 2014 tarihlerinde Kocaeli’nde yapıldı.

25 Kasım, 10:28

Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin proje ortaklıklarından biri de AB tarafından desteklenen “Güvenli Bir Hayat Var!” projesi. Projenin ortağı olan illerde proje tanıtım ve açılış toplantıları yapılmış ve proje personeli Almanya’da kadın çalışmaları yapan çeşitli kurumları ziyaret etmişti. Bu aşamada ise eğitici eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitime proje ortağı Düzce, Kocaeli ve Sakarya Üniversiteleri proje personeli akademisyenler ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi uzmanları, Gölcük Kaymakamlığı ve MARKA’dan  proje ekibinde görev alan uzmanlar katıldı.
2 gün süren eğitimlerde toplumsal cinsiyet algısı üzerine teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Tüm ekibin uyum içinde çalıştığı eğitimler oldukça keyifliydi.

Eğitimlere Düzce Üniversitesi’nden Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Şule Çeviker Ay ile Sosyal Hizmet Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Çetin Yılmaz katıldı.
Eğitime katılan proje personeli akademisyenler bu eğitimleri kendi illerinde bahar döneminde çok sayıda gruba verecekler.  Bu eğitimlerin de aynı keyifle geçmesini diliyoruz.